Γράφει η Εύα για το freedomway radio-Εκμηδενισμός της Παιδείας σημαίνει εκμηδενισμός της Ανθρωπότητας.



Γράφει η Εύα για το freedomwayradio
Έντονες οι συζητήσεις, οι οποίες διεξάγονται μέσα στον πανικό χιλιάδων «μνημονιακών» σελίδων, που αφορούν την Παιδεία ή μάλλον την Εκπαίδευση, διότι πλέον όλα γίνονται και εξελίσσονται με γνώμονα την κατάρτιση και τον μηχανισμό.

Δε μένει λοιπόν, παρά μόνο να περιθωριοποιήσουν και τον κλάδο των Ανθρωπιστικών Σπουδών, που δε θα έπρεπε καν να είναι κλάδος αλλά να αποτελεί την ουσία της Παιδείας στη Χώρα που τη γέννησε. Όσες φορές προσπάθησαν να «φτιάξουν» ή να διορθώσουν κάτι στην Παιδεία, ειδικά την τελευταία εικοσαετία χειροτέρεψαν την ήδη κάκιστη κατάσταση. Λες κι αν μειωθεί ή αυξηθεί η διδακτέα ύλη θα γεννηθούν ιδιοφυίες…

Δεν είναι τίποτα τυχαίο μας διδάσκει ένας εκ των πλέον επιφανών μελετητών της Παιδείας, ο Αριστοτέλης. Και δεν είναι τίποτα τυχαίο, γιατί η ρίζα του «κακού» για εκείνους είναι η γλώσσα. Με το να πολεμούν λοιπόν την ελληνική γλώσσα στα σχολεία, σε συζητήσεις, όπου σταθούν και όπου βρεθούν οι «ειδήμονες», όχι απλά δε βγάζουν καλούς μαθητές αλλά ούτε και ανθρώπους χρηστούς εντέλει βγάζουν.

Η Παιδεία, έχει να κάνει με μόρφωση, όχι με κατάρτιση και συσσώρευση πτυχίων, είναι μία δύναμη αόρατη, είναι τόσο δυνατή που μπορεί να πνίγει την εξουσία και να γεννάει μόνο την ομορφιά και την ελευθερία. Όταν το εκπαιδευτικό σύστημα σε θέλει «ρομπότ» των προσδοκιών του και σε κάνει να νομίζεις ότι έτσι πρέπει, τότε απλά ο άνθρωπος- μαθητής γίνεται έρμαιο αρρωστημένων καθεστώτων, που μόνο σκοπό έχουν να γεννήσουν όχι αυριανούς –εννοείται-  Επαναστάτες αλλά είλωτες.

Η Φιλοσοφία, η Δημοκρατία, η Ελευθερία, η Γνώση καθώς και οι εμπνευστές τους πρέπει, είναι καθήκον γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών να προβάλλεται όσο το δυνατόν πιο πολύ, γιατί μόνο έτσι θα πλάσει ανθρώπους που έχει ανάγκη η κοινωνία σήμερα. Γιατί ειδικά τώρα χρειαζόμαστε ανθρώπους, όχι καταρτισμένους χαρτογιακάδες, χαμένους σε ανούσιες φιλοδοξίες.

Ειδικά τώρα, πρέπει να σταθεί ο καθένας κόντρα σε αυτά που οι επιτάσσουν οι σάπιοι, σαθροί καιροί και να πολεμήσει για αυτά που οφείλει  διαχρονικά να πολεμά, τα ιδανικά του.

Εκμηδενισμός της Παιδείας, σημαίνει εκμηδενισμό ολόκληρης της Ανθρωπότητας. Και επειδή είναι γνωστό τοις πάσι ότι στο μυαλό είναι ο στόχος, καλό θα ήταν όλοι να παλέψουμε για να στρέψουμε τα «όπλα» μας στα μυαλά εκείνων, που θέλουν τα δικά μας όμοια με τα δικά τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Προτείνουμε

Διαβάστε το βιβλίο "Αναζητώντας Κροκανθρώπους" του Νικόλα Ασιμου σε μορφή pdf

κλικ στην εικόνα ΠΡΟΛΟΓΙΣΜΑ " Ευτούτο το βιβλίο - κι ας φα...