«Τείχος ντροπής» για εκατοντάδες πρόσφυγες στη Γερμανία-Γράφει η Εύα για το freedomway radio



Τι κι αν γκρεμίστηκε το πρώτο «τείχος ντροπής» το 1989 στη γειτονική ευρωπαϊκή Χώρα, αφήνοντας πίσω αναρίθμητα θύματα μέχρι να ξεπλυθεί ακόμη και με αίμα αυτή η ντροπή, που ακόμη και σήμερα αποτελεί πηγή έμπνευσης για πολλούς καλλιτέχνες και κοσμεί μία σειρά θεματικών στα κατά τόπους μουσεία της εν λόγω Χώρας, εν έτει 2016 και μεσούσης της «προσφυγικής» κρίσης, ένα νέο τείχος είναι στα σκαριά, προκειμένου να «αγκαλιάσει» εκατοντάδες πρόσφυγες.

Συγκεκριμένα, η ανέγερση τείχους στο Μόναχο με σκοπό να διαχωρίζει τους ντόπιους από 160 νεαρούς πρόσφυγες είναι γεγονός. Το εν λόγω τείχος πρόκειται να είναι υψηλότερο από εκείνο του Βερολίνου, κάτι το οποίο δεν απασχολεί τους κατοίκους, καθώς ισχυρίζονται ότι οι περιουσίες τους θα προστατευτούν και δε θα «υποτιμηθούν» χρηματικά, ενώ νιώθουν ασφαλείς που τα προσφυγόπουλα δε θα ενοχλούν με άσχημες συμπεριφορές τους ντόπιους, κάτι το οποίο κατοχυρώνεται και νομικά, καθώς ο δικαστής του διοικητικού δικαστηρίου του Μονάχου, κατέστησε σαφές ότι οι μετανάστες δε θα μπορούν να χρησιμοποιούν το τείχος για να διασκεδάζουν ή να παίζουν.

Υψηλότερο το τείχος της ντροπής -Νούμερο 2-, από εκείνο του Βερολίνου, υψηλότερο και το θράσος των κατά τα άλλα πολιτισμένων Γερμανών, που κατά τα άλλα δε θέλουν να θυμούνται το άσχημο ναζιστικό παρελθόν τους, και πώς γίνεται να μην κάνουν τίποτα γι’ αυτό.

Θεωρούν συνεπώς, ότι νεαρά άτομα που έζησαν τον πόνο της προσφυγιάς και γλίτωσαν από βόμβες και αποκεφαλισμούς, διασχίζοντας βουνά και θάλασσες μέσα σε τρύπια φουσκωτά, έχουν βαλθεί να τους. . . «βρωμίσουν». . . τον ήδη βρώμικο πολιτισμό τους… Είναι πράγματι να αναρωτιέται κανείς. . .

Και να φανταστείτε ότι οι τύχες πολλών λαών της Ευρώπης, κρίνονται από άτομα που βρίσκονται στη Γερμανία (ντόπια και αυτά), όπως κρίνεται και η τύχη των 160 νεαρών προσφύγων. . .

Ρατσισμός- ναζιστική Γερμανία σημειώσατε «χ». . . Και μη χειρότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Προτείνουμε

Διαβάστε το βιβλίο "Αναζητώντας Κροκανθρώπους" του Νικόλα Ασιμου σε μορφή pdf

κλικ στην εικόνα ΠΡΟΛΟΓΙΣΜΑ " Ευτούτο το βιβλίο - κι ας φα...