PMProom: Κίνηση Δημιουργίας-Παραγωγής-Διάδοσης Τέχνης



Δελτίο Τύπου & Ενημέρωσης
…………………………………………………………………..

Το PMProom είναι μία ανεξάρτητη, μη κερδοσκοπική
ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ-ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ-ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΤΕΧΝΗΣ.

Το ξεκίνημα καταγράφεται στο 1979,
με τη δημιουργία, τότε, της ΠΙΛΑΤΟΣ ΠΡΕΣΣ.
Το 1998 μετατράπηκε σε Ethismosis REC.
To 2000 μεταλλάχθηκε σε THE ROOM WORKS.
Έως το 2007, δημιουργήθηκαν επιμέρους labels,
(όπως το EikWma και το Χ.Ο.Μ.Λ.Ε.Σ.Σ.).  
Το 2008, όλα τέθηκαν υπό την ονομασία (και τη στέγη) PMProom,
ενώ συνέχισαν να δημιουργούνται sub-labels και sections εξειδικευμένου
χαρακτήρα, με στόχο την καλύτερη ανταπόκριση στις δημιουργικές ανάγκες και μια πιο πλουραλιστική αντίληψη και ευρηματικότητα.  

Ιδρυτής και διευθύνων νους του PMProom, είναι ο multi-artist
Πάνος Πιλάτος, που έχει μακρά ιστορία στη δισκογραφία, στη συγγραφή, στη δημοσιογραφία, στα εικαστικά, στην παραγωγή εικόνας,
στη σκηνοθεσία, στο management κ.α.

Ο ίδιος περιγράφει παρακάτω τη λογική πίσω από το PMProom:

«Το ονομάζω PMProom, και είναι ένα underground, ανεξάρτητο,
μη κερδοσκοπικό label, μέσα από το οποίο
Δημιουργούμε-Παράγουμε-Διαδίδουμε Τέχνη.

»Φτιάχτηκε για να μπορούμε πρώτα απ’ όλα να βγάζουμε τα δικά μας πράγματα (δίσκους, βιβλία, video clips, ταινίες) και να έχουμε αυτοδιαχείριση στη δημιουργία events & live και, κατά δεύτερον, να μπορούμε
να βοηθήσουμε κάποιον “τρίτο” ή να του παρέχουμε
τεχνογνωσία-υπηρεσία ώστε να το κάνει κι εκείνος DIY.

»Δεν είμαστε hype, δεν μας ψήνει η δηθενιά (ούτε καν), γουστάρουμε να ακουστούμε όπως είμαστε και γι’ αυτό που είμαστε».



Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ του PMProom


Το PMProom έχει οργανώσει μια σειρά από sub-labels που το
καθένα ασχολείται πιο διεξοδικά με κάποιο αντικείμενο.


Έτσι υπάρχουν:

     Τέσσερα δισκογραφικά sections (το PMProom Ultimate, το Fin-X Art Acts, το PMP-roots και η 2ΠRec).
  Τρία sections για τη δημιουργία εικόνας (EikWma Icon Productions, Almost Zero Budget Productions, X2P Films).
                          Ένα εκδοτικό section (deePRESSion PUBLI).
5                          Ένα περιοδικό (προς το παρόν σε 2 FB formats): το akRa magazine.
)                          Ένα υπό δημιουργία TV section (akRa TV).
7                         Ένα team δημιουργίας και αποπεράτωσης συναυλιών και events.
8                        Ένας πυρήνας προώθησης των έργων και των εκδόσεων.  
9                       Ένα σύνολο διαδικτυακών ομάδων για την ανάδειξη των επιρροών του crew, μουσικών        και   μη, καθώς και εξειδικευμένα brands διάφορων κουλτούρων ή υποκουλτούρων.    

Στο δυναμικό του το PMProom έχει αυτή τη στιγμή 6 μπάντες και 7 side projects, πολλούς φωτογράφους-εικονολήπτες, 8 συγγραφείς, 3 animators, 3 comic artists, 3 make-up artists, ομάδες δημιουργίας κοσμημάτων και κομψοτεχνημάτων κ.α.

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο (από το καλοκαίρι του 2015 -ας αφήσουμε τα παλαιότερα εγχειρήματα) το PMProom έχει εκδώσει 6 CDs, μια CD συλλογή με 17 συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα, 4 βιβλία και έχουμε διοργανώσει 3 festivals, 12 lives και 55 DJ sets, ενώ παρουσιάσαμε μία πειραματική ταινία μικρού μήκους, 2 soundtracks, 28 experimental music clips,
4 κανονικότατα video clips και 1 animation.

Για το διάστημα Νοέμβριος 2016-Δεκέμβριος 2017,
έχουν ήδη προγραμματιστεί οι κυκλοφορίες 7 CDs, 3 βιβλίων,
η διοργάνωση 2 μεγάλων festivals και μία ακόμη
πανελλαδικής εμβέλειας Συλλογή Συγκροτημάτων.




Tο PMProom συνεργάζεται με άλλα 10 περίπου labels δημιουργίας εικόνας, παραγωγής ήχου, κοπής CD, εκτύπωσης κ.α., ενώ αυτή τη περίοδο γίνεται προσπάθεια, μεταξύ άλλων, να δημιουργηθεί στο μια ανεξάρτητη κίνηση διανομής, ώστε να μπορείς να βρεις πράγματα σε ορισμένα standard μαγαζιά της Αθήνας για αρχή (καθώς μέχρι στιγμής η διάθεση των έργων γίνεται μέσω ταχυδρομείου ή με merch στα events).

Ο ΠΑΝΟΣ ΠΙΛΑΤΟΣ δήλωσε σε πρόσφατη
συνέντευξή του για το PMProom:

«Δεν είμαστε μόνο δισκογραφική. Και δεν είμαστε “κανονική” εταιρεία. Το PMProom είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, απόλυτα ανεξάρτητος και σε underground πλαίσια. Πρόκειται για μια κίνηση. Μια κίνηση Δημιουργίας-Παραγωγής-Διάδοσης Τέχνης. Κυκλοφορούμε δίσκους, εκδίδουμε βιβλία, γυρίζουμε video clips, ασχολούμαστε με το booking και το promotion, έχουμε περιοδικό και media πλατφόρμες, στήνουμε events και festivals.
Μοχθούμε να κυκλοφορούμε πράγματα που μας αρέσουν και δραστηριοποιούμαστε απέναντι από την έννοια της “πολυεθνικής” και από τους νταβατζήδες της Τέχνης. Και κερδίζουμε επικοινωνία, διανομή ιδεών, κάποια ελάχιστα για τα ως προς το ζην και ελευθερία. Καλλιτεχνικός παράδεισος, χτισμένος με επιμονή, όραμα, πόνο και πείνα. Όπως και αλήθεια. Και αγάπη».



Στο PMProom μπορεί κάποιος ενδιαφερόμενος (συγκρότημα, συγγραφέας, solo μουσικός, εικαστικός κλπ) να βρει πρώτα απ’ όλα κατανόηση, έπειτα χημεία και τέλος τη δυνατότητα να διεκπεραιώσει και να υλοποιήσει τα όνειρά του σε εξαιρετική ποιότητα και σε εκπληκτικές τιμές, οι οποίες καλύπτουν απλά το αληθινά απαραίτητο κόστος.

ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ, το  PMProom είναι η απόλυτα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ-ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ-ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, μια Οικογένεια καλλιτεχνών και συνάμα μια ομάδα έμπειρων ατόμων και προσωπικοτήτων της ευρύτερης εναλλακτικής σκηνής, που έχει περάσει πλέον σε επόμενο στάδιο, όπου τα υπάρχοντα sections για ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ-ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΧΟΥ/ΕΙΚΟΝΑΣ/GRAPHIC DESIGN-BOOKING-ΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΒΡΑΔΙΩΝ/FESTIVALS-ΕΚΔΟΣΕΙΣ κ.α., ενισχύονται και προάγουν μια οπτική αυτάρκειας, αναδεικνύοντας μια προοπτική κατάθεσης Έργου με νόημα, παραμένοντας ισχυρός πόλος έλξης της alternative κουλτούρας, δίνοντας το στίγμα ότι όλοι μαζί μπορούμε να διαχειριστούμε την Τέχνη μας, δίχως νταβατζήδες του μόχθου και των ονείρων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Προτείνουμε

Διαβάστε το βιβλίο "Αναζητώντας Κροκανθρώπους" του Νικόλα Ασιμου σε μορφή pdf

κλικ στην εικόνα ΠΡΟΛΟΓΙΣΜΑ " Ευτούτο το βιβλίο - κι ας φα...