15ος ΚΗΠΟΣ-οι παραδοσιακοί σπόροι βοηθούν στη λύση της επισιτιστικής κρίσης στη Συρία

.Τα βομβαρδισμένα κτίρια στις γειτονιές της Δαμασκού και του Χαλεπίου μετατράπηκαν σε μπαξέδες μια που η τροφή είναι δυσεύρετη και τα κτίρια συχνά βομβαρδίζονται. Οι άνθρωποι που καλλιεργούν ελάχιστη σχέση είχαν με τη γη και την καλλιέργεια πριν τον πόλεμο, ήταν απλοί αστοί που αποφάσισαν να πάρουν στα χέρια τους την επιβίωσή τους. Περισσότερα σχετικά, εδώ.
..Ετσι ξεκίνησε το Πελίτι να στέλνει σπόρους στη Συρία. Οι σπόροι είτε ταξιδεύουν μέσα στα σακίδια δικών μας ανθρώπων, είτε στέλνονται στα παιδιά που απαρτίζουν την ομάδα "15ος Κήπος" οι οποίοι/ες βρίσκουν τρόπους να στείλουν τα σποράκια όπου χρειάζεται, σε μία χώρα που μαστίζεται από εμφύλιο πόλεμο, πείνα, και τεράστια εσωτερική (και εξωτερική) μετανάστευση (σε μία χώρα 20 εκατομμυρίων ανθρώπων, τα 10 εκατομμύρια είναι εκτοπισμένοι από τις εστίες τους). Στην Ελλάδα, αλλά και αλλού στην Ευρώπη, πάρα πολλοί αγρότες και σποροφύλακες έσπευσαν να δώσουν τους πολύτιμους φυλαγμένους σπόρους τους, και δημιουργήθηκαν "Κήποι Αλληλεγγύης" οι οποίοι παράγουν σπόρους για τη Συρία.
Ο Βασίλης από το Πελίτι ένας από τους ανθρώπους που ταξίδεψαν στα σύνορα Συρίας και Λιβάνου για να μεταφέρει σπόρους και τεχνογνωσία σχετικά με τη καλλιέργεια, τη σποροφύλαξη, και την κομποστοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Προτείνουμε

Διαβάστε το βιβλίο "Αναζητώντας Κροκανθρώπους" του Νικόλα Ασιμου σε μορφή pdf

κλικ στην εικόνα ΠΡΟΛΟΓΙΣΜΑ " Ευτούτο το βιβλίο - κι ας φα...