«Κάποια πράγματα είναι πιο σημαντικά από μια ροκ συναυλία»Διαμαρτυρία με ακυρωση συναυλίας O Bruce Springsteen

Ροκ στάση ζωής του Bruce Springsteen με βαθύ μύνημα ενάντια του ρατσιστικού και ομοφοβικού νόμουκαι σε  όλους αυτούς που τον στηρίζουν.«Κάποια πράγματα είναι πιο σημαντικά από μια ροκ συναυλία»η ανακοίνωση του Bruce Springsteen έχει ως εξής:
 «Όπως ξέρετε οι φαν μου, την Κυριακή είναι προγραμματισμένο να παίξω στο Greensboro στη Β. Καρολίνα. Όπως επίσης ξέρουμε, η Β. Καρολίνα έχει περάσει το νόμο HB2,που τα ΜΜΕ τον ονομάζουν «ο νόμος της τουαλέτας», ενώ επίσημα ονομάζεται η «πράξη για την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα των δημόσιων υπηρεσιών» όπου καθορίζει σε ποιο μπάνιο θα μπορούν να πηγαίνουν οι τρανς. Επίσης, εξίσου σημαντικό είναι ότι ο νόμος επιτίθεται στα δικαιώματα των ΛΟΑΤ πολιτών να κάνουν μηνύσεις όταν τα δικαιώματά τους παραβιάζονται στο περιβάλλον εργασίας τους. Καμία άλλη κοινωνική ομάδα Β. Καρολινέζων δεν αντιμετωπιζει τέτοιο βάρος. Στο μυαλό μου, είναι μια προσπάθεια ανθρώπων που δεν μπορούν να συμβαδίσουν με την πρόοδο που έκανε η χώρα μας στο να αναγνωρίσει τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των κατοίκων, να σαμποτάρουν αυτή την πρόοδο.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν πολλές ομάδες, επιχειρήσεις, και άτομα στη Β. Καρολίνα που αγωνίζονται για να ανατρέψουν και να αντισταθούν σε αυτές τις δυσάρεστες εξελίξεις.
Παίρνοντας όλα αυτά υπ όψιν, νοιώθω ότι είναι μια στιγμή για μένα και τη μπάντα να δείξουμε αλληλεγγύη στους μαχητές για την ελευθερία. Έτσι, ως αποτέλεσμα, και με ειλικρινή συγνώμη στους πιστούς μας φίλους στο Γκρηνσμπορό, ακυρώσαμε τη συναυλία της Κυριακής 10 Απριλίου.

Κάποια πράγματα είναι πιο σημαντικά από μια ροκ συναυλία και αυτός ο αγώνας ενάντια στην προκατάληψη και στη μισαλλοδοξία – που συμβαίνει αυτή τη στιγμή που γράφω- είναι ένας από αυτά. Είναι το πιο δυνατό μέσο που έχω για να σηκώσω τη φωνή μου ενάντια σε αυτούς".
Δημοσίευση σχολίου

Προτείνουμε

Διαβάστε το βιβλίο "Αναζητώντας Κροκανθρώπους" του Νικόλα Ασιμου σε μορφή pdf

κλικ στην εικόνα ΠΡΟΛΟΓΙΣΜΑ " Ευτούτο το βιβλίο - κι ας φα...