Συνέντευξη με τους Sleazy Lizards






Οι Sleazy Lizards στο Freedomway radio

1.Sleazy Lizards πείτε μου λίγα λόγια για το σχήμα σας πότε δημιουργηθήκατε;
Οι Sleazy Lizards, αποτελούνται από τους Jet Papas, Ελληνο-αμερικανό από το Monterey της California, USA, τον A.d (aka The President), Έλληνα μεγαλωμένο σε Ελλάδα & Γερμανία & τον Jim V. Serpent, Έλληνα & κάτοικο του Ηνωμένου Βασιλείου επί πολλά έτη. Είμαστε παιδικοί φίλοι, οι οποίοι συνειδητοποιήσαμε νωρίς, ότι το κοινό μας όνειρο ήταν και είναι το να εκφραζόμαστε μέσω της μουσικής. Επιπλέον η ίδια η μουσική αποτελούσε και αποτελεί την καλύτερη αφορμή, ώστε να απολαμβάνουμε για περισσότερο χρόνο, ο ένας την παρέα του άλλου. Έχοντας ζήσει λόγω των συνθηκών, μεγάλες περιόδους σε απόσταση ο ένας από τον άλλο, συνειδητοποιούσαμε ξανά, κάθε φορά που βρισκόμασταν, και περνώντας από την παιδική ηλικία στην ενήλικη ζωή μας, ότι οι κιθάρες και οι μουσικές, που μοιραζόμασταν τα καλοκαίρια, μετατρέπονταν σιγά σιγά στην δικιά μας μουσική. Κάπως έτσι ξεκίνησαν οι Sleazy Lizards, όχι σαν κάποια προειλημμένη απόφαση, αλλά σαν ένα φυσικό επακόλουθο. Θα μπορούσαμε να μοιραστούμε χιλιάδες ιστορίες, αλλά μιας και το χαρτί είναι περιορισμένο, καταλήγουμε στο ότι, ο καλύτερος τρόπος να μας γνωρίσει και να μας νιώσει κάποιος, είναι μέσω της μουσικής μας.

2.Λίγα λόγια για την συμμετοχή σας στο Texas Summer Festival;
Στο Texas Summer Festival δεν πήγαμε για να μιλήσουμε, αλλά για να παίξουμε μουσική! Παρ'ολα αυτά μιλήσαμε (όπως πάντα κάνουμε!), αλλά καλύτερα να ρωτήσετε αυτούς που ζήσανε το "Τhe whole Sleazy Lizards Experience"! Εμείς τελικά επιζήσαμε και αυτοί ζήσαν καλύτερα!
Ενημερωτικά το Live, όπως και όλα τα live της μπάντας, βιντεοσκοπήθηκε και μέρος του θα παρουσιαστεί μέσω του Sleazy Lizards' Channel στο Youtube.
Ακολουθεί το setlist!
01) Boots & Smoke (Like a Saturday Night)
02) Sweet Home Alabama/All Summer Long/Bahama Mama (Lynyrd Skynyrd/Kid Rock/Sleazy Lizards Medley)

03) Matches & Bottles
04) So Far Out
05) Run
06) August Summer Night
07) Hangin' Around (Po' Jerry)
08) Trip
09) Ode to Lost Love
10) Heavens Above, Devils Below
11) The KKK took my baby away (Ramones cover)
12) Uncharted Roads (You Came with The Winter)
13) RNR Kamikaze
Ευχαριστούμε πολύ το Bat City και τον Δημήτρη για την διοργάνωση, την φιλοξενία και όλες τις τρελές και αξέχαστες Δευτέρες στο παλιό Texas! Όσοι τις ζήσανε, ξέρουν και όσοι δεν ξέρουν, καλό θα ήταν να μάθουν!

3.Ρισκάρετε εύκολα στην ζωή σας;
Δεν πιστεύουμε στην τύχη, η οποία είναι εξ ορισμού, άρρηκτα συνδεδεμένη με την έννοια του ρίσκου. Πιστεύουμε ότι με σκληρή δουλειά, πάθος, προσήλωση και τους κατάλληλους συνοδοιπόρους, μπορείς τελικά να επιβληθείς στην οποιαδήποτε κατάσταση. Και επειδή τα όνειρά μας είναι αληθινά, τα διεκδικούμε, όχι ως μέρος μιας ουτοπίας, αλλά ως αναπόσπαστο κομμάτι της δικιάς μας πραγματικότητας. Για κάποιους αυτό ίσως γίνεται αντιληπτό ως ρίσκο, αλλά για εμάς είναι ο μόνος δρόμος.

4.Η Ελλάδα της κρίσης νιώθετε ότι μπορεί να δώσει ευκαιρίες για να αναδειχθούν νέοι καλλιτέχνες και νέες ιδέες;
Η αλήθεια είναι ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα σε ότι αφορά την μουσική, τους καλλιτέχνες, τους χώρους και τις ευκαιρίες που προσφέρονται, ακόμα και στην Ελλάδα της κρίσης. Χρειάζονται όμως πολύ περισσότερα, ώστε ο νέος μουσικός που ξεκινάει από την Ελλάδα, να έχει τις ίδιες δυνατότητες ανέλιξης με τους συναδέλφους του στο εξωτερικό, όπου ένα μέρος των προδιαγραφών, των υποδομών και των παροχών θεωρούνται δεδομένα.
Σε ότι αφορά στην τέχνη ως τέχνη και εκτός των πλαισίων στα οποία υποχρεούται να εκδηλώνεται, διαχρονικά άνθισε σε περιόδους κρίσης, κατά τις οποίες τα συναισθήματα οξύνονται και εκδηλώνονται με μεγαλύτερη ένταση. Συνεπώς ο καλλιτέχνης όντας ανήσυχο ον, πάντοτε θα αντλεί έμπνευση από το περιβάλλον μέσα στο οποίο κινείται. Το αν τελικά αυτή η προσωπική αναζήτηση θα εξελιχθεί σε κάτι μεγαλύτερο από την αφετηρία του, εξαρτάται από ένα σύνολο παραγόντων, οι οποίοι εξακολουθούν να λειτουργούν τόσο σε περιόδους κρίσης, όσο και ηρεμίας.

5.Ποια είναι γνώμη σας για τα μουσικά διαγωνιστικά show στην τηλεόραση; Θα λαμβάνατε συμμετοχή;
Έχοντας περάσει πολλά καλοκαίρια βλέποντας τον γαλαξία στον ουρανό της Ελαφονήσου, συνειδητοποιήσαμε, ότι η ζωή είναι εκεί έξω και όχι μέσα στο κουτί. Δεν έχουμε πλέον τηλεόραση, δεν βλέπουμε πλέον τηλεόραση.
Ήταν όμως μεγάλη η χαρά που νιώσαμε, όταν συμμετέχοντας στο Brand New Unsigned του βρετανικού MTV και ανάμεσα σε 1700 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, η μπάντα αναδείχθηκε μέσα στους 10 δημοφιλέστερους καλλιτέχνες κατόπιν ψηφοφορίας του κοινού. Και διπλή χαρά, που αυτό επετεύχθη με την συμμετοχή του "Trip" σε ακουστική εκτέλεση, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά το touch του συγκεκριμένου κομματιού με τον κόσμο, από την πρώτη φορά που παρουσιάστηκε ηλεκτρικά στο Puerto Rico, μέχρι τον ενθουσιασμό και τις αντιδράσεις του κόσμου όταν το παρουσιάζουμε live.

6.Δισκογραφικά που βρισκόμαστε;
Αρνούμενοι πάντοτε να λειτουργήσουμε συμβατικά, όχι από δογματισμό, αλλά βασιζόμενοι στις δικές μας πραγματικές και καλλιτεχνικές ανάγκες, θεωρούμε, ότι δεν υπάρχει λόγος αυτήν την στιγμή να ομαδοποιήσουμε ένα σύνολο κομματιών και να τα ονομάσουμε δίσκο με την τυπική έννοια του όρου.
Παρ'όλα αυτά, τρία μεγάλα project, που αφορούν διαφορετικές περιόδους της ζωής μας, δουλεύονται στα Underground Vault / Sound Factory Studios ή απλώς The Vault για τους φίλους (τα κεντρικά της μπάντας...εκεί, που η μαγεία συμβαίνει!).
Επιπλέον, αυτήν την περίοδο παρουσιάζουμε τα "Series Red", μια σειρά live videos με ακυκλοφόρητα κομμάτια, την σειρά παρουσίασης των οποίων αποφασίζει ο κόσμος, μέσω μιας ιδιαίτερης και πρωτότυπης διαδικασίας. Μέρος της μουσικής μας διατίθεται στο διαδίκτυο και πάνω από 35 original συνθέσεις της μπάντας έχουν παρουσιαστεί στις live εμφανίσεις μας.
Από μουσική και όρεξη, άλλο τίποτα! Αν μπορούσε και η μέρα να ήταν λίγο μεγαλύτερη από 24 ώρες, αυτό θα ήταν τέλειο!

7.Τι μήνυμα θέλετε να στείλετε στον κόσμο που σας αγαπάει και σας ακολουθεί;
Τους ευχαριστούμε από τα βάθη της ψυχής μας και είμαστε πραγματικά ευγνώμονες για την ανιδιοτελή αγάπη και στήριξή τους. Παρ'ότι δεν μπορούμε να τους γνωρίσουμε όλους προσωπικά, γνωρίζουμε, ότι τα συναισθήματα που μοιραζόμαστε και που μόνο η μουσική μπορεί να μεταδώσει κάπου εκεί ανάμεσα στις ιδιόμορφες συχνότητές της, δημιουργούν έναν ουσιαστικό, πραγματικό και ανθρώπινο διαπροσωπικό δεσμό, ο οποίος είναι ανεκτίμητος και αποτελεί την παρακαταθήκη μας για το μέλλον. Κάθε νέο χρόνο στο Blog της μπάντας ευχαριστούμε όλους τους παλιούς και νέους φίλους για τα νέα συναισθήματα που δημιούργησαν μέσα μας. Η σχέση αυτή θα είναι πάντα αμφίδρομη. Τα καλύτερα έρχονται!

8.Yπάρχουν κάποια άλλα σχέδια που μπορείτε να μας ανακοινώσετε;
Πάρα πολλά και δύσκολο να τα απαριθμήσουμε!
Γι'αυτό ας αναφερθούμε στα πιο άμεσα.

Μουσικά νέα
Εδώ και 2.5 μήνες, οι διαδικτυακές κοινότητες της μπάντας είναι στην διαδικασία ψηφοφορίας υπό τον τίτλο "Design-The-Future", στην οποία οι φίλοι/fans της μπάντας αποφασίζουν την σειρά παρουσίασης των live videos του τελευταίου project των Sleazy Lizards, "Series Red"! Κάθε τραγούδι, αντιστοιχεί σε ένα artwork με κυρίαρχο ένα κόκκινο στοιχείο και κάθε στοιχείο, αντιστοιχεί σε ένα hashtag. Περισσότερες πληροφορίες στο www.SleazyLizards.com / http://goo.gl/eOTECw / http://goo.gl/AmbHVI.

Θεατρικά νέα
Πρεμιέρα της δεύτερης συνεχόμενης θεατρικής σεζόν για το musical "G for Grease" στο Φεστιβάλ Στη Σκιά των Βράχων 2015, Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 21:00 (http://www.festivalvraxon.gr/show.php?id=26).
Οι Sleazy Lizards, σε συνεργασία με τη θεατρική ομάδα "Διάθλαση" του Γιώργου Γιαννακόπουλου, παρουσίασαν το musical "G for Grease" [βασισμένο στο κλασσικό «Grease» των Jim Jacobs - Warren Casey], το οποίο παιζόταν sold out από τις 26/10/2014 και κάθε Κυριακή στο Δημοτικό Θέατρο Δάφνης-Υμηττού "Φάνης Χηνάς" & έκλεισε την πετυχημένη χειμερινή σεζόν του την Κυριακή 26/4/2015.
Οι παραστάσεις της 2ης σεζόν θα συνεχιστούν στο χώρο του θεάτρου στα τέλη Οκτωβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες http://www.diathlasi.org/ .
Υπεύθυνος για τη Μουσική Επιμέλεια/Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση/Μουσική Διδασκαλία/Μουσική Διεύθυνση καθώς & για το Artist Development (Artist Development in a Musical WORLD FIRST) των 23 ηθοποιών της παράστασης είναι ο A.d των Sleazy Lizards.

Συναυλιακά νέα
Στα πλαίσια των multi-interactive events "Under the Radar Acoustics" των Sleazy Lizards θα συνεχιστούν τα live της μπάντας κατά την διάρκεια όλου του καλοκαιριού, ενώ μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινωθούν special εμφανίσεις για την gaming κοινότητα της Ελλάδος. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τις διαδικτυακές κοινότητες της μπάντας.
________________________________________________________


Ευχαριστούμε θερμά το Freedomway radio για το ενδιαφέρον και την στήριξη.
Πάντα στην διάθεσή σας.
Jet Papas, Ad, Jim V. Serpent
Sleazy Lizards

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Προτείνουμε

Διαβάστε το βιβλίο "Αναζητώντας Κροκανθρώπους" του Νικόλα Ασιμου σε μορφή pdf

κλικ στην εικόνα ΠΡΟΛΟΓΙΣΜΑ " Ευτούτο το βιβλίο - κι ας φα...